JKA Sweden ny logoLogo Japan Karate Association

Start JKA Sweden Japan Karate Association Karate-Do Kontakt Översikt
Styrelsen Målsättning Historik JKA SWEDEN Shotokan Symboler Black Belt Club

Sök

Missa inte...

Filmklipp från VM i Tokyo

Se några av de bästa utövarna i JKA "in action"!

Bilder från RM-2007

Titta på fräcka bilder från RM-2007 i Malmö!

JKA Sweden tackar vår sponsor!

budo-nord-1-06

 Målsättning komplett lista

1) JKA Karate-Dos instruktion är baserade på Funakoshi Gichin Sensei, som var JKAs första chefsinstruktör.

 

2) Examinationen och registreringen i JKA rankande både kyu och dan är godtaget av världens största Karatestil - organisation JKA WORLD FEDERATION.

 

3a) Varje år, de senaste 25 åren eller fler, har SSA/JKA Sweden varit värdar för SSA Annual Summer Camp, där alla medlemmar kan få utmärkta instruktioner från nationella och internationella topp instruktörer.
b) Det förekommer ytterligare andra seminarier årligen där utmärkt instruktion kan fås.
c) Det finns klubbinstruktörs- och svartbälteskurser som genomförs med jämna mellanrum på ett flertal ställe i Sverige.
d) SSA är värdar för Shotokan Cup, en av de äldsta och största tävlingarna i Sverige. Den enda tävlingen där alla kyu-graderna och dan-graderna kan tävla på sin egna nivåer i både kumite och kata, och både för män och kvinnor. Från vinnarlistan av denna tävling kan vi finna namnen på många av Sveriges stora sportmän och sportkvinnor inom Karaten. Dessa sportmän/kvinnor har vunnit hundratals Nationella och Nordiska titlar, många har lyckats utmärkt i internationella tävlingar, med Internationella, Europeiska och Världs- titlar vunna.

 

4a) I över tjugofem år har SSA bjudit in topp-Europeiska och Japanska instruktörer att hålla seminarier här i Sverige.
b) Senior SSA instruktörer reser ständigt för att ge seminarier till SSA klubbar som känner att de behöver instruktioner och hjälp i sin utveckling.
c) Det finns klubbinstruktörs- och svartbältes- kurser som inträffar med regelbundna mellan rum på ett flertal platser i Sverige, meningen med dessa är att hjälpa och assistera klubbinstruktörerna och de högre graderade medlemmar i sin utveckling.
d) SSA har sin egen huvuddommare och dommarekurs i kumite och kata, ledda av någon av de mest respekterade huvuddommar i Europa och Världen.
e) En D kyu instruktörskurs är i sitt slutskede under utvecklande och kommer snart att vara tillgänglig till kvalificerade medlemmar.

 

5) I över tjugofem år har individuella och team representerat SSA/JKA Sweden i internationella championships över hela världen. Förutom vunna internationella titlar har individuella och team medlemmar tagit Europeiska- och Världstitlar. Till följd av att vilja fortsätta med dessa fantastiska resultat, har SSA/JKA:s nationella team coach öppnat den nationella team träningen, inte bara för team-medlemmar, utan också till möjliga potentiella team-medlemmar, och klubbinstruktörer som vill prova sim skicklighet i att utveckla framtida kumite och kata atleter. (Kostnaderna för den nationella SSA/JKA Sweden Team är cirka 200.000 kr per år.)

 

6) Nationellt har SSA/JKA Sweden konstant samarbetat med och stöttat andra organisationer som är intresserade av Traditional Karate-Do. Utbytet av instruktörer mellan andra Karatestilorganisationer har varit kontinuerligt och lönande i många år. Internationellt, är SSA/JKA Sweden medlemmar i JKA Europé och JKA World Federation, European Shotokan Karate-Do Association och World Shotokan Karate-Do Association. Som medlem i dessa Europeiska- och Värld-organisationer måste SSA/JKA Sweden betala medlemsavgifter till var och en av dem, till följd av att få fördelarna dessa organisationer kan ge oss.

 

7) SSA/JKA Sweden har kontinuerligt stöttat publicerade böcker och manualer under temat JKA Karate-Do. Till exempel SSAs graderingskompendium har funnits i 25 år. Per-Åke Kjellberg fick fullständigt stöd från SSAs styrelse och alla SSA klubbarna för sin publicering av Gichin Funakoshi's Karate-Do: Mitt sätt att liva Shojiro Sugiyama's 25 Shotokan Kata har distribuerats till hundratals Karate studernade med hjälp och stöd av SSA. "SSA News" är en direkt publication av SSA till alla medlemsklubbar just för att ge individuella medlemmar en glimt av nationella och internationella händelser i SSA världen. Introduktion till Budo av Shinji Nakabayashi, även Aikido: Den Harmoniska Kraftens Väg och Tae te ching: Taoismens källa av Stefan Stenudd har givits till SSA anslutna klubb "GRATIS" som referens material för klubbmedlemmar, som önskar bygga på sitt kunnande om Budo, andra Budo konstarter, och filosofiska skrifter som har influerats av österländskt tänkande i hundratals år.

 

8) I fältet av andra aktiviteter betalar t.ex. SSA/JKA Sweden över 16.000 kr per år för annonsering i "Fighter Magazine" för sina medlemsklubbar. SSA/JKA Sweden har en webbplats som tillåter folk i Sverige och runt om i världen att hitta information om SSA och dess medlemsklubbar.

 

Tillbaka

tsuba5